onsdag 17 mars 2021

Ändra fokus S

Den senaste tiden har den politiska debatten i Sverige, förutom Corona av förklarliga skäl, uteslutande handlat om vem som tar vem på högersidan. 


Ett nytt politiskt block håller på att bildas med M, KD och L som kan tänkas regera med stöd av SD. Hur just L har hamnat i detta sällskap är svårt att förstå och den interna debatten i L är inte klar ännu det verkar vara dött lopp mellan för och emot detta internt.


I samband med detta har S påbörjat en kampanj där man varnar för att demokratin i Sverige kan vara hotad då M inte kommer kunna hålla emot SD:s politik som är tveksam i många olika fall. Kulturpolitik, Rättspolitik, flyktingpolitik och kvinnors rättigheter är politikområden där SD svajar betänkligt minst sagt det håller jag med om.


Att i detta dra en linje till att Moderaterna skulle gå med på politiska förslag som naggar vår demokrati i kanterna tror jag inte ett skvatt på, moderaternas demokratiska reflexer är grundmurade . Jag tror inte ens S företrädarna som driver detta just nu tror på det själva. I USA har man mer erfarenhet av negativt kampanjande och där visar undersökningarna att det slår tillbaka på de som står för det negativa lika mycket som för dom som är utsatta för det, förtroendet för alla politiker oavsett parti sjunker.


Min högst personliga och kanske något förenklade analys inför valet är som följer. I och med Corona har svenska folket sett att vi har revor i vår välfärd. Äldreomsorg, pensioner, utförsäkringar i sjukförsäkringen och andra områden i välfärden är i behov av upprustning och förstärkning, det ser alla oavsett ideologisk tillhörighet.


Vilket parti har högst förtroende I välfärdsfrågor?


Socialdemokraterna. Partiet behöver styra om den politiska debatten till att handla om välfärdsfrågor och även presentera en politisk lösning på dessa revor som alla har sett. 


Kan partiet göra det och få den politiska debatten att handla om välfärd med politiska lösningar kommer S vinna nästa val, de högerkonservativa kommer aldrig kunna matcha S på den politiska planhalvan.  Låt högersidan prata om sitt regeringsbildande till leda medans vi pratar lösningar på problem i folks vardag istället för att reflexmässigt prata om M och SD det är ingen valvinnare överhuvudtaget


En korthuggen och förenklad valstrategi som kommer leda till en socialdemokratisk valseger. Varsågoda Sveavägen


Trevlig kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar