fredag 15 mars 2013

Bra av rektorerna på Ebersteinska och De Geer

Läste i NT idag om sponsring av böcker från olika organisationer i våra Gymnasieskolor. Två av våra rektorer, på Ebersteinska och De Geer intervjuas, och de ger en bild och en åsikt i detta som jag delar fullt och helt, vi ska vara skeptiska och vi ska vara restrektiva i att ta in gratisböcker från organisationer som har en egen agenda, för precis som Raja på Ebersteinska säger, de böckerna är sällan helt objektiva, och våra elever har rätt att i största möjliga mån använda skolböcker som i så stor utsträckning som möjligt är neutrala och objektiva.

Lyssnar på Anders Borg på tv, han håller tal på moderaternas möte. Anders är duktig, han driver den moderata politiken på ett bra sätt och han har hållit i ekonomin i Sverige under en svår kris i världen. Det är inte Anders borgs kompetens som ska kritiseras, det är den förda politiken. Alliansens politik har inte gett den kraftiga arbetslöshetsminskningen som dom utlovade 2006, alliansens politik har inte gjort att de svenska skolorna på ett avgörande sätt har ökat sina resultat, alla skattesänkningar som alliansen genomfört har inte gett de effekterna som alliansen trodde, ungdomsarbetslösheten är fortsatt på en katastrofalt hög nivå. Miljöpolitiken har helt försvunnit från den offentliga debatten, regeringen är märkligt tyst och jag tolkar det som att, eftersom Moderaterna är det största partiet i alliansen, så är miljöpolitiken i Moderaternas värld inte prioriterat.

Nu blir det att svara på de sista mailen jag fått innan jag tar helg, ikväll är frugan och jag helt barnlediga, vad som ska ske är ännu inte helt spikat men bio och restaurang är ju ett säkert och uppskattat kort i de flesta lägena.

Trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar