tisdag 19 mars 2013

Exit Billström

Tobias Billström har hamnat rejält i blåsväder, han svarade märkligt på en fråga från DN, svaret var så pass märkligt att det kan tolkas som rasistiskt. Han svamlar in sig i beskrivningar i hur de personerna som gömmer flyktingar ser ut, han pratar om blonda och blåögda och får in en dimension om utseende och härkomst i diskussionen som definitivt inte hör hemma där.

Billström har idag gjort en kungspudel och bett om ursäkt, men skadan är redan skedd, Reinfeldt kritiserar idag Billström på ett sätt som sällan eller aldrig en statsminister gjort om en minister, han sågade honom rakt av, samtidigt som han vill ge Billström ännu en chans.

Jag tillhör normalt inte de personerna som kräver personers avgång i tid och otid, alla människor kan göra eller säga fel saker, alla är värda en andra chans. Problemet är att Billström redan var inne på den andra chansen, att han är Migrationsminister och fäller uttalanden som inte speciellt långsökt kan tolkas som rasistiska.

När man summerar ihop alla delarna så kommer jag fram till slutsatsen att Billström omöjligt kan fortsätta som migrationsminist, allt han säger och gör framöver kommer mätas mot det han sade i intervjun, hans förtroende är borta och utan förtroende har man inget underlag att verka som toppolitiker, det går inte.

Min gissning är att Billström lämnar regeringen, om inte snart så inom kanske ett halvår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar