måndag 18 mars 2013

Obra Billströ(m)

Tobias Billström är åter i blåsväder, han är en färgstark politiker som hamnar i blåsväder från tid till annan, lite som Carl Bildt light skulle man kunna säga, för vad slår styrelsepost i ett bolag som misstänks för folkrättsbrott och utlämnande av information från stängda möten till främmande makt.


Det senaste klavertrampet av Billström är allvarligt, han är migrationsminister och undslipper en kommentar vilket visar att han kategoriserar människor utifrån hår- och ögonfärg.


Att Sverige har en migrationsminister som delar in människor är ytterst allvarligt och det kan få konsekvenser för både Billström som migrationsminister men också för alliansen och deras samarbete med Miljöpartiet, jag hörde MP:s taleskvinna för migrationsfrågor och hon lät inte särskilt imponerad.


Billström gjorde idag en pudel men frågan är om det räcker, hans framtid i Moderaterna som migrationsminister hänger  löst nu tror jag, för sådana svepande uttalanden om svenskar kontra invandrare är illa även inom alliansen.


Tiden får utvisa om jag får rätt, för jag tror Billströms dagar som migrationsminister snart är till ända. Reinfeldt kommer förmodligen vänta tills dess stormen lagt sig för att rädda både alliansens men också Billströms anseende en aning, för det är som bekant val om ett och ett halvt år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar